Nyheder
Her på siden dækker vi nyheder og begivenheder som er relevante for klimasagen. Det inkluderer politiske udmeldinger, foreningens aktioner, kampagner og aktiviteter, samt det seneste nye fra dagblade og udlandet.
Er der et nyhedsspor du savner, eller har du en nyhed der skal med på hjemmesiden, så lad os endelig vide det. Vi udvikler løbende vores fokus for nyheder, og din feedback er derfor varmt velkommen. Ønsker du at få at få tilsendt nogle af de vigtigste nyheder, så tilmeld dig endelig vores nyhedsbrev. Klik her for at tilmelde dig.
Konference: Dansk klimapolitik - status og næste skridt
Klimabevægelsen inviterer til en unik konference, hvor nogle af de vigtigste stemmer i dansk klimapolitik vil gøre status på Danmarks klimaaftryk og drøfte de store sten på vejen mod 70 % reduktion af Danmarks CO2-udledninger i 2030. Konferencen byder også på workshops om hvordan vi kan samle endnu flere borgere om at kræve klimahandling. Vi sørger for lækre mødefaciliteter og fuld forplejning, når vi mødes på Milling Hotel Park i Middelfart. Der er et begrænset antal pladser.
Vær med til at påvirke din nye kommunalbestyrelse
20 % af alle byrådsmedlemmer i Danmark har sagt ja til at arbejde for at gøre kommunernes indkøb grønne. Det er resultatet af en kæmpe indsats fra Klimabevægelsens frivillige i kommunalvalget 2021. Nu er tiden kommet til, at kommunerne arbejder for klimaet. Derfor vil frivillige i hele landet holde de nyvalgte byrådsmedlemmer op på deres grønne løfter.
Ny rapport fra Fagbevægelsens Hovedorganisation giver opbakning til at bekæmpe klimaforandringerne
Ifølge lønmodtagerne skal omstilling være retfærdig, og de mener, at det kræver særligt tre ting:
1) Billigere eller nemmere grønne valg
2) Hjælp til de, der mister jobbet
3) At undgå øget ulighed
4) De der udleder fleste drivhusgasser skal bidrage mest til omstillingen
Aarhus kommune sætter en pris på CO2-forureningen
Borgmester i Aarhus kommune, Jacob Bundsgaard (Socialdemokratiet), har netop meddelt, at han ønsker at indføre en pris på forurening på kommunens indkøb.
Konference den 22. januar: fra klimavalg til klimahandling
Klimabevægelsen inviterer til en formiddag fyldt med konkrete værktøjer, inspiration og viden om, hvordan vi holder vores nyvalgte lokalpolitikere op på deres grønne valgløfter. Konferencen "Fra klimavalg til klimahandling" vil klæde os på til at mødes med politikere og få vores forslag igennem.
Nyt fra Danmarks første klimaretssag: Danish Crown skal i landsretten
Gode nyheder for klimaet: Klimabevægelsen har nemlig endelig fået svar fra Retten i Randers, som har behandlet foreningens søgsmål mod Danish Crown. Vores søgsmål skal direkte videre til Vestre Landsret!
Ny meningsmåling: KV21 blev det første grønne kommunalvalg
Selvom statsministeren anklager andre lande for at være klimanølere, så markeres det nu, at Danmark ikke fører en tilstrækkelig klimapolitik.
Ny opgørelse: Hvis verdens lande gør som Danmark, så kan vi ikke forhindre klimakrisen
Selvom statsministeren anklager andre lande for at være klimanølere, så markeres det nu, at Danmark ikke fører en tilstrækkelig klimapolitik.
COP 26 i Glasgow – betyder det overhovedet noget?
Fra d. 31. oktober til d. 12. november afholdes FNs klimakonference COP 26 (Conference of the Parties, United Nations Climate Change Conference no. 26) - denne gang i Glasgow, Scotland.
Information about the upcoming local election
Learn more about your voting rights and how the upcoming election works!
Nu starter kommunalvalget — 5 ting du skal vide
Nu starter kommunalvalget. Det betyder valgplakater i lygtepælene, møder med vælgere og debatter om kommunalpolitik. Men hvorfor er valget vigtigt — og hvad kan du gøre? Læs med her
Hvem er det grønneste parti til kommunalvalget? Vores værktøj hjælper med at finde svaret
Klimabevægelsen er gået sammen med en række andre organisationer om at gøre kommunalvalget til det første kommunale klimavalg.
Klimabevægelsen sagsøger staten for at stoppe Lynetteholm-projektet
Klimabevægelsen lancerer i dag et søgsmål for at stoppe Lynetteholmen-projektet. Søgsmålet, der føres gennem fri proces, har været længe undervejs og søges med ønske om øjeblikkelig standsning af hele projektet.
Hvad er klimavold? - her er en guide
Det ekstreme vejr vi så denne sommer, var endnu engang en øjenåbner for klimakrisens konsekvenser. Vi satte ikke kun varmerekord på 49,6 grader i Canada. Oversvømmelserne i Tyskland og Belgien har resulteret i mere end 199 dødsfald. Overalt på den nordlige halvkugle brænder det: i Siberien, det vestlige Canada, Italien, Grækenland og Tyrkiet hærger naturbrande og sætter rekord for flest naturbrande i julimåned. De ekstreme atmosfæriske forhold i kollision med alvorlige sociale forhold skaber klimavolden.
Demonstration mod ny fossil infrastruktur
Borgergrupper og NGO´er fra hele landet går nu sammen. Vi vil have en udvikling af samfundet, hvor klima og natur har en første prioritet, og hvor menneskers trivsel prioriteres og ikke køres over af økonomiske hensyn. Vi har brug for en ny dagsorden.
Klimabevægelsen lancerer kommunalt virkemiddelkatalog. Centralt er en pris på CO2.
Op til kommunalvalget den 16. november lancerer Klimabevægelsen et virkemiddelkatalog, der skal vise kommunerne hvordan de kan reducere den kommunale CO2-forurening. En af de centrale værktøjer til at sikre en omkostningseffektiv omstilling er brugen af en intern CO2-pris - en såkaldt skyggepris - ved kommunale indkøb og investeringer.
FN’s Klimapanel præsenterer deres nye rapport – som borgere må vi råbepolitikerne op
I går – den 9. august – præsenterede FN’s Klimapanel første del af deres rapport, der tager bestik afklimakrisen og konkluderer på klimaforskningen. Det er 6. gang panelet udgiver denne type rapport, der på baggrund af tusindvis af videnskabelige artikler endevender alle dele af klimakrisens alvor. Og konklusionen er krystalklar: Menneskelig aktivitet har hævet temperaturerne og vil blive ved med at gøre det, med mindre vi sætter alt ind på at dekarbonisere vores samfund.
Sådan tager du den svære klimasnak
Selvom det kan være svært at tale om klimaet, er det altafgørende. Jo mere vi taler om klimaet, jo længere rykker det op på den politiske dagsorden. Det handler lige så meget om at få gode snakke om klimaet, som det handler om altid at have et godt argument klar. Her er nogle gode råd til din klimasamtale:
EU-udvalgsformand beder EU-Kommissionen om at gå ind i Lynetteholmen-sagen
Klimabevægelsen mener at EU-lovgivning er blevet overtrådt i udarbejdelsen af Lytteholmen-projektet. Det bør vurderes af en dommer.